logo songteksten.net

Pierre Bokma speelt hoofdrol in musical over Caransa

Acteur Pierre Bokma gaat de hoofdrol vertolken in de Koning van Amsterdam, de musical over het leven van vastgoedondernemer Maup Caransa. Dat heeft Bos Theaterproducties maandag bekendgemaakt. De voorstelling is vanaf september 2022 vier maanden exclusief te zien in Theater Amsterdam.

Regisseur Theu Boermans en decorontwerper Bernhard Hammer, die eerder samenwerkten voor de megahit Soldaat van Oranje, maken de nieuwe musical. De voorstelling vertelt over Caransa (1916-2009), een man van Portugees-Joodse afkomst die zich opwerkt tot de vastgoedondernemer van Nederland en eigenaar wordt van bekende Amsterdamse locaties.

Ondertussen worstelt hij echter met zijn identiteit, draagt hij een oorlogsgeheim met zich mee en wordt hij ontvoerd. "De Koning van Amsterdam is een aangrijpend, ontroerend en humoristisch verhaal van een geboren vrijbuiten en overlever", zegt regisseur Theu Boermans. Componist en Doe Maar-zanger Henny Vrienten schrijft de muziek voor de voorstelling.

Frans van Deursden schrijft de liedteksten en Leopold Witte en Geert Lageveen zijn verantwoordelijk voor het script. De kaartverkoop voor de voorstelling is maandag van start gegaan.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren