logo songteksten.net

Anne-Mieke Ruyten in musical Dagboek van een Herdershond

Anne-Mieke Ruyten heeft een rol te pakken in de musical Dagboek van een Herdershond, hebben producent Albert Verlinde en Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht bekendgemaakt. Ruyten is te zien naast Joes Brauers en Suzan Sleegers.

Volgend jaar mei en juni is de voorstelling exclusief te zien in een nieuw te bouwen pop-uptheater in het MECC Maastricht. In Dagboek van een Herdershond treedt de jonge kapelaan Erik Odekerke in 1914 toe tot een gelovige gemeenschap in Geleen, een klein Limburgs landbouwdorp dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen in Limburg komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan.

Ruyten duikt in de rol van Mevrouw Bongaerts. "Het is een fantastische rol. Mevrouw Bongaerts is het hart van alle roddels die verspreid worden in het dorp," aldus de 61-jarige actrice, die zelf ook uit Limburg komt. "Met haar bemoeizuchtige karakter legt ze kapelaan Odekerke meermaals het vuur aan de schenen. Ze is een fel voorstander van dat alles blijft zoals het is."

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren