logo songteksten.net

Ed Sheeran blikt terug op tienjarig jubileum debuutalbum

Ed Sheeran zit in 2021 tien jaar in het vak en blikt daarom donderdag op Instagram terug op zijn album +, de plaat waar het voor hem allemaal mee begon. De Britse zanger ging van optreden in de lokale pub tot uitverkochte stadions en vertelt hier openlijk over.

Op de foto op Instagram staat een jonge Ed in de Worlds End-pub in Finsbury Park. Het jaar is 2011 en de zanger heeft net een platendeal getekend. De nu 30-jarige Ed herinnert zich dat hij destijds overal in Londen woonde, maar zich in de betreffende pub altijd het meest thuis voelde vanwege de avonden waarop iedereen de microfoon kon pakken om een moppie te zingen.

"In 2008 betrad ik daar voor het eerst het podium en op mijn eerste avond kreeg ik de inspiratie om mijn nummer The City te schrijven, de eerste track die ik schreef en opnam voor mijn debuutalbum +", schrijft Ed in het bijschrift.

Bonus

"Het is vandaag precies tien jaar geleden sinds + uitkwam. Ik maakte al langere tijd muziek, maar je debuut bij een groot platenlabel telt denk ik pas echt als je start in de industrie. Ik zit er dus nu officieel een decennium in", aldus Ed. "Wat ik altijd al wilde was een gouden plaat en het muziekpodium Shepherd's Bush Empire uitverkopen, maar ik had nooit verwacht dat ik in mijn carrière veel verder zou komen dan dat."

De zanger verkocht miljoenen platen en stadions zijn voor zijn concerten steevast uitverkocht. Hij noemt dat alles "een bonus" en zegt blij te zijn met wat hij heeft bereikt. "En het begon allemaal met een album dat is opgenomen in Windlesham. Fijne verjaardag + en bedankt dat iedereen ernaar is blijven luisteren. Het is niet meer mijn album, maar dat van jullie. Ik ben vereerd dat het bij zoveel mensen voor zoveel speciale momenten en herinneringen heeft gezorgd."

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren