logo songteksten.net

Concertgebouworkest opent seizoen op de Dam

Het Koninklijk Concertgebouworkest opent het nieuwe culturele seizoen vrijdagavond met een openluchtconcert op de Dam in Amsterdam.

Er konden 2800 gratis stoelen op de Dam worden gereserveerd, hetgeen gretig is gedaan. Amper 10 minuten na opening van de kassa was er al geen plaats meer te krijgen. Bezoekers moeten behalve een plaatsbewijs ook een 'coronatoegangsbewijs' kunnen laten zien.

Het orkest speelt werk van de Nederlander Joey Roukens, van Richard Strauss, van Giuseppe Verdi, van Maurice Ravel en van George Gershwin.

Het concert onder leiding van Daniel Harding en met violist Leonidas Kavakos begint om 20.30 uur. De AVROTROS zendt het rechtstreeks uit op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra. Later volgt een uitzending om 22.30 uur op NPO 2.

Het gezelschap is erg blij dat het weer voor een flinke hoeveelheid publiek kan spelen en doet daarom dit concert "cadeau aan de stad, het land en de wereld". Het podium staat met de rug naar het Nationaal Monument, het publiek zit met de rug naar het paleis.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren