logo songteksten.net

Ella Balinska in Nederlandse filmproductie The Occupant

De Nederlandse makers van sciencefictionthriller The Occupant hebben Ella Balinska gestrikt voor de hoofdrol. De Britse actrice was eerder onder meer te zien in Charlie's Angels (2019) en heeft ook een rol in de Resident Evil-serie die in productie is bij Netflix.

The Occupant wordt geregisseerd door Hugo Keijzer, die het script schreef samen met Philip M. Howe en Roelof-Jan Minneboo. De productie is in handen van Revolver Amsterdam.

De film kreeg in juli een realiseringsbijdrage van 450.000 euro van het Filmfonds en is gebaseerd op een korte film met dezelfde naam die Keijzer in 2019 maakte. Die won onder meer de ontwikkelingsprijs op het Bucheon International Fantastic Film Festival in Zuid-Korea.

The Occupant gaat over de jonge geologe Abby (Balinska) die na een mysterieuze helikoptercrash op zichzelf is aangewezen in de onvergeeflijke Fins-Russische wildernis. Daar wordt echter duidelijk dat ze toch niet helemaal alleen is. De opnames voor de film zullen plaatsvinden in Ierland en Georgiƫ en staan gepland voor begin 2022.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren