logo songteksten.net

Nieuw album Amy Winehouse komt in december

(Novum) - Vlak voor de feestdagen verschijnt een nieuw album van Amy Winehouse. Op de plaat staan nooit eerder verschenen nummers en andere versies van Winehouses hits. De cd heet Lioness: Hidden Treasures. "Het varieert van jazz tot hiphop", belooft Amy's vader Mitch maandag.

Producers Mark Ronson en Salaam Remi hebben zich door uren materiaal van Winehouse geworsteld. "Het was erg moeilijk", vertelt Remi van de Britse boulevardkrant The Sun. "Tussen de opnamen door zijn een aantal gesprekken te horen, die waren erg emotioneel." Hoewel de producer het werk zwaar vond, is hij blij meegewerkt te hebben. "Amy was bijzonder getalenteerd."

Dat ontdekte ook Mitch, de vader van de in juli overleden zangeres. "Pas toen ik met de rest van de familie ging zitten om naar deze nummers te luisteren realiseerde ik me dat Amy echt een genie was." Sommige liedjes waren ook voor Amy's ouders nieuw. Op het album staan twaalf nummers, Winehouse zingt onder meer over slippertjes van haar ex Blake Fielder-Civil en haar strijd met drank en drugs.

Ook Amy's duet met Tony Bennett, Body & Soul, staat op de plaat. Het nummer was de laatste opname die Winehouse maakte. Het album verschijnt internationaal op 5 december. In Nederland ligt het schijfje drie dagen eerder, op vrijdag 2 december, in de winkels.

Voor elk verkocht exemplaar wordt een pond overgemaakt naar de Amy Winehouse Foundation. Met die stichting, die Mitch Winehouse uit naam van zijn dochter oprichtte, moeten jongeren met verschillende problemen worden geholpen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren