logo songteksten.net

Rechter verwijdert Jamie Spears als toezichthouder

Jamie Spears is door een Amerikaanse rechter per direct ontzet uit zijn rol als toezichthouder van zijn dochter Britney Spears. Rechter Penny ging ook akkoord met de tijdelijke aanstelling van een vervanger die aangedragen werd door het juridische team van de zangeres. Dit melden verschillende Amerikaanse media.

De verwijdering van vader Spears als curator is een grote doorbraak in de zaak. Britney's advocaat Mathew Rosengart hield een vurig pleidooi waarin hij duidelijk maakte dat zijn cliënt geen dag langer onder het toezicht van haar vader mocht staan. Jamie werd in 2008 aangesteld nadat de zangeres een mentale inzinking kreeg, maar zou zijn rol in de loop der tijd misbruikt hebben.

Vanaf nu gaat John Zabel tijdelijk de zaken waarnemen, een financieel adviseur die volgens advocaat Rosengart gespecialiseerd is in het financieel begeleiden van cliënten. Hij is aangesteld tot 31 december van dit jaar.

Rosengart wilde het curatorschap in zijn geheel nu nog niet beëindigen maar binnen 45 dagen. De reden hiervoor zou zijn dat de advocaat inzage wil krijgen in de door Jamie behandelde financiën, om zo te kunnen zien of er sprake is geweest van corruptie.

Op 12 november doet de rechter definitief uitspraak over beëindiging van het toezicht. Het vermogen van Spears waar het bewind over wordt gevoerd, bedraagt 60 miljoen dollar (bijna 52 miljoen euro).

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren