logo songteksten.net

Makers Bondfilms: Problemen oplossen hoort bij zo'n grote serie

Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, de producenten van de langlopende James Bond-serie, lieten zich de afgelopen jaren niet uit het veld slaan door de problemen waar de nieuwe film mee kampte. No Time To Die wisselde van regisseur en de première moest anderhalf jaar worden uitgesteld door corona.

"Als je niet van problemen houdt, moet je dit werk niet doen", zegt Broccoli (61) monter. "Het maken van films van dit kaliber gaat altijd gepaard met tegenslagen en zaken die je van tevoren niet zag aankomen. Het is een deel van het plezier om op zulke momenten niet bij de pakken neer te gaan zitten en vooral te denken in oplossingen."

No Time To Die zal vooral de boeken in gaan als het laatste deel waarin Daniel Craig de rol van 007 speelt. "We hebben vijftien jaar lang lief en leed met hem gedeeld", stelt producent Michael G. Wilson (79). "Dat is een heel lange periode om met iemand samen te werken. Maar zijn afscheid van Bond betekent niet dat we hem nooit meer zien. We maken ook andere films en toneelstukken, waarin hij zeker nog een rol kan gaan spelen. Zijn carrière stopt niet nu hij afscheid heeft genomen van Bond."

Basisregels

De twee producenten kijken nog met grote regelmaat de 24 oude delen terug. "We proberen altijd terug te grijpen op de boeken van Ian Fleming of op de oude films", legt Wilson uit. "Net zoals elke Bond-acteur zelf een bepaald element van Bond uitlicht en vergroot, zoeken wij ook elke keer weer een nieuwe insteek, geïnspireerd op de mythologie die er al is. James Bond mag wel met zijn tijd meegaan, maar moet tegelijkertijd wel zichzelf blijven."

Zo zijn er bepaalde basisregels waar het personage altijd aan moet voldoen. "Zijn integriteit is bijvoorbeeld een van zijn belangrijkste eigenschappen. Het is onmogelijk dat hij ooit in een film daadwerkelijk met geld omgekocht zou kunnen worden." No Time To Die draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren