logo songteksten.net

Evenementenbranche teleurgesteld, beraadt zich op vervolgstappen

De evenementenbranche is teleurgesteld in de uitkomst van het kort geding tegen de Staat, maar beraadt zich op vervolgstappen. "Wij hoopten op iets anders, maar wij zullen blijven strijden voor het behoud van onze sector", laat initiatiefnemer Jasper Goossen namens Unmute Us weten aan het ANP. De branche heeft een kort geding verloren over de nieuwste coronamaatregelen voor evenementen zoals de capaciteitsbeperking en de verplichte sluitingstijd om middernacht. De zaak was aangespannen door onder meer Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO.

Volgens Goossen had de branche "een goede zaak" te pakken. "Het is frustrerend dat de rechter onze onderzoeksresultaten blijkbaar niet kan laten opwegen tegen willekeurige adviezen en besluiten van het OMT en het kabinet." De rechtbank in Den Haag oordeelde dat de keuzes van het kabinet rond de maatregelen "navolgbaar" zijn en "niet onbegrijpelijk".

Ritty van Straalen, CEO van festivalorganisator ID&T, noemt de situatie "onbegrijpelijk". "De allerlaatste stap zou zijn dat de 1,5 meter eraf zou gaan. Nu zijn wij de allerlaatste stap. Wat moet er nog gebeuren voordat onze sector weer volledig open mag net zoals de rest van de maatschappij?" Volgens de branche kunnen op basis van de onderzoeksresultaten van de Fieldlabs evenementen veilig plaatsvinden. "De reden dat we nog steeds niet volledig open mogen is niet onderbouwd", aldus Van Straalen.

Bodemprocedure

Ook voor MOJO is de uitspraak een klap in het gezicht. "Wij zijn verbijsterd en diep teleurgesteld. Ruim anderhalf jaar geleden moesten wij als eerste dicht en nu staan we achteraan in de rij om weer volledig open te mogen ondanks al onze inspanningen", zegt MOJO-directeur Ruben Brouwer.

De partijen beraden zich nu op vervolgstappen, maar kunnen daar nog niets over loslaten. "We moeten en gaan ook door richting het najaar en wij zullen er alles aan doen om de evenementen voor de bezoekers en de artiesten op een zo goed mogelijke en veilige manier te organiseren", aldus Brouwer. Wanneer Unmute Us meer bekendmaakt over eventuele vervolgstappen, is nog niet bekend.

Eerder sprak Van Straalen al over een eventuele bodemprocedure, waarmee de branche "de onderste steen boven wil krijgen van het beleid en uitzoeken op basis van welke argumenten besluitvorming tot stand is gekomen". Daarmee hoopt de sector onder meer op schadevergoedingen voor alle partijen. Of de evenementenbranche dat nog steeds van plan is, is niet duidelijk.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren