logo songteksten.net

Dave Grohl reageert op ophef over albumhoes Nirvana

Voormalig Nirvana-bandlid Dave Grohl maakt zich niet zo druk over de ophef rondom de naakte baby op de albumhoes van het Nirvana-album Nevermind (1991). De inmiddels volwassen Spencer Elden maakte eerder bekend dat hij de band aanklaagt wegens kinderporno omdat hij dertig jaar geleden te jong was om toestemming te geven voor de naaktfoto. "Ik denk dat er belangrijker dingen zijn in het leven dan te blijven steken op dit soort dingen. Maar gelukkig hoef ik niet met ons papierwerk te dealen", vertelt de voormalige drummer van de Amerikaanse band aan The Sunday Times.

Grohl heeft ook al verschillende ideeën over nieuwe versies van de albumcover. "Dat laten we jullie nog wel weten hoor. We komen wel op iets moois", aldus Grohl, die tegenwoordig de frontman is van de band Foo Fighters.

In augustus klaagde Elden de band, bekend van hits als Smells Like Teen Spirit en Come As You Are, aan. Hij eist dat de albumhoes veranderd wordt voor nieuwe releases, die vanwege het 30-jarige jubileum van de plaat worden verwacht. Dat is vooralsnog niet gebeurd. De speciale jubileumedities van het album staan al op de website van de band van de in 1994 overleden Kurt Cobain. De foto van de naakte baby is niet gewijzigd. Elden wil ook een schadevergoeding van ruim 127.000 euro. Het is niet bekend wat daarvan de status is.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren