logo songteksten.net

Brimstone eerste Nederlandse film die op 4K-UHD uitkomt

De western Brimstone van regisseur Martin Koolhoven is de eerste Nederlandse film ooit die op 4K-UHD wordt uitgebracht. Dat heeft het Duitse label Koch, dat veel cultfilms uitbrengt, maandag bekendgemaakt.

Bij televisies met een 4K-UHD-resolutie is de resolutie van het beeld vier maal zo hoog als bij normaal Full HD. Dit betekent dat het beeld wordt samengesteld uit veel meer digitale informatie: hierdoor zijn beeld en kleuren veel mooier en scherper. Voor het afspelen van een 4D-UHD-versie is een speciale 4K-speler of - beamer nodig.

Veel films kunnen niet in 4K-UHD worden uitgebracht omdat er niet zo'n scherpe digitale print beschikbaar is. In Frankrijk, waar Brimstone in de bioscopen een grote hit was, werd de western in een 4K-versie in theaters uitgebracht. Deze versie is nu gebruikt voor de Duitse release. De 4K-UHD-versie wordt verkocht in een speciaal pakketje met de Blu-ray-versie en een CD met de soundtrack van componist Tom Holkenborg.

De film uit 2016 over een demonische priester (Guy Pearce) die het op een jong meisje (Dakota Fanning) heeft gemunt, won onder anderen een European Film Award en het recordaantal van zes Gouden Kalveren.

Laatst gewijzigd op: 1 maand geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren