logo songteksten.net

Echte Meiden Britt en Ymke naar Tweede Kamer

(Novum) - Echte Meiden Britt en Ymke gaan voor het goede doel op bezoek bij de Tweede Kamer. De twee gaan met hun schoolrapport geld ophalen bij Tweede Kamerleden voor het BNN-programma De Man met de Hamer. Het geld dat ze daarmee inzamelen gaat naar de 3FM-actie Serious Request, dat dit jaar aandacht besteedt aan moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

In De Man met de Hamer bieden bekende Nederlanders tegen elkaar op met opdrachten om geld op te halen. In het wisselende panel nemen onder anderen Gordon, Bridget Maasland, Tygo Gernandt en Dennis Weening plaats tegenover veilingmeester Ruben Nicolai. In het programma wordt geld opgehaald voor Serious Request.

Voor Serious Request werkt 3FM elk jaar samen met het Rode Kruis. Drie dj's laten zich een week voor kerst opsluiten in een glazen huis en zamelen geld in door verzoekplaatjes te draaien. Het Glazen Huis is dit jaar van 18 tot en met 24 december te vinden in Leiden.

Britt en Ymke zijn bekend van de RTL 5-programma's Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle. De Man met de Hamer is vanaf 14 november iedere maandag te zien op Nederland 3.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren