logo songteksten.net

Adèle Bloemendaal is weer een maatje kwijt

(Novum) - Adèle Bloemendaal is met het overlijden van Rijk de Gooyer weer een maatje kwijt. De 78-jarige actrice, cabaretière en zangeres werkte meerdere keren samen met De Gooyer en was goed bevriend met de acteur. "Ze gaan wel snel achter elkaar nu", laat Bloemendaal weten aan Novum Nieuws.

"Het was niet onverwacht", zegt Bloemendaal over het overlijden van De Gooyer. "Ik ben ook blij voor hem, het laatste halfjaar was niet zo leuk." Bloemendaal ging vaak op bezoek bij De Gooyer, omdat ze bij elkaar in de buurt woonden. "Eergisteren ben ik nog bij hem geweest. Hij lag toen te slapen. Ik ben even bij hem gebleven en heb met zijn zoon en verzorgster gesproken."

De Gooyer overleed woensdagmiddag in zijn woning in Amsterdam. De acteur, bekend van het duo Johnny & Rijk, is 85 jaar geworden. Komiek Johnny Kraaijkamp sr., de andere helft van Johnny & Rijk, stierf op 17 juli op 86-jarige leeftijd.

Voor Kraaijkamps zoon kwam De Gooyers dood wel onverwacht. "Dat kwam natuurlijk als een schok", reageerde Johnny Kraaijkamp jr. op Radio 2. "Maar hij heeft natuurlijk toch een gezegende leeftijd bereikt met een niet zo'n gezonde levensstijl."

De Gooyer was voor Kraaijkamp jr. belangrijk in zijn leven. "Omdat hij in mijn jeugd vaak bij ons was. Het was een man die er een uitgesproken mening op nahield. Een enfant terrible met een goed hart." Kraaijkamp jr. prijst De Gooyers lak aan etiquette. "Mijn vader had ook een hekel aan de boterletters in dit leven, maar die ontweek dat vaak. Rijk ging daar met een scherp fileermes doorheen."

Volgens Kraaijkamp jr. zijn Johnny & Rijk weer samen. "Ze zijn weer bij elkaar, een paar apart. Dat ze zo snel achter elkaar zijn gegaan, is wel heel opmerkelijk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren