logo songteksten.net

Tina Turner verkoopt muziekrechten aan productiebedrijf BMG

Tina Turner heeft in navolging van een aantal andere artiesten de rechten van haar muziek verkocht. Nummers als What's Love Got to Do With It en Private Dancer zijn nu eigendom van productiebedrijf BMG, dat onderdeel is van Bertelsmann. Dit mediabedrijf is ook eigenaar van RTL en uitgever Penguin Random House.

De Queen of Rock 'n Roll heeft volgens The Guardian de grootste deal van een soloartiest in de geschiedenis van BMG gesloten. Voor hoeveel geld ze afstand heeft gedaan van haar rechten is echter niet bekend. Bob Dylan verkocht eerder zijn oeuvre aan Universal Music voor 300 miljoen dollar. BMG heeft ook de rechten van de muziek van onder anderen Mick Jagger, John Lennon, Kurt Cobain en David Bowie.

"Net als voor iedere artiest is het beschermen van mijn levenswerk, mijn muzikale erfenis, iets persoonlijks", laat de 81-jarige Turner in een verklaring weten. De zangeres blijft nog wel namens haar label Warner Music liedjes maken. "Ik weet zeker dat mijn werk bij BMG en Warner Music in professionele en betrouwbare handen is."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren