logo songteksten.net

Muziek Tony Scott voor het eerst te streamen na actie Gaarthuis

De muziek van de Nederlandse rapper Tony Scott, die tussen 1989 en 1992 hits scoorde met onder andere Get Into It en Love Let Love, is vanaf woensdag te horen via streamingdiensten als Spotify. Presentator Henry Schut en radio-dj Lex Gaarthuis hebben zich er, ter ere van de vijftigste verjaardag van Tony, hard voor gemaakt.

In hun Overspel De Podcast onderzochten de heren waarom de nummers van Tony nog niet te streamen waren. Zodoende kwamen ze in contact met de voormalig directeur van het platenlabel waarop de muziek ooit is uitgebracht. "Met zijn toestemming heeft Henry uiteindelijk de twee succesalbums van Tony Scott track voor track gedigitaliseerd, ingevoerd en online gezet. De kosten hiervoor hebben we als grote fans voor eigen rekening genomen en alle inkomsten gaan volledig naar de rechthebbenden. Nu kan de hele wereld genieten van deze legendarische hits", zegt Lex.

Tony spreekt van "een supercadeau". "Ik heb vaak berichtjes gekregen van fans die vroegen waarom er geen muziek van mij op Spotify stond. Maar ik heb er nog nooit echt achteraan kunnen zitten en wist niet waar de mastertapes van de muziek waren gebleven. Liefde voor muziek, dat is waar deze actie van deze mannen voor mij over gaat", zegt hij in de podcast.

Peter van den Bosch, zoals Tony Scott eigenlijk heet, werd wereldwijd bekend met zijn hiphousemuziek. Eind 2014 werd bij hem de ziekte multiple sclerose (MS) vastgesteld waardoor hij al jaren niet meer optreedt. In 2016 gaf hij een afscheidsconcert, waaraan onder andere Ben Liebrand, Candy Dulfer en Loïs Lane meewerkten.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren