logo songteksten.net

Andrew Lloyd Webber kocht hond na zien Cats-verfilming

Musicalicoon Andrew Lloyd Webber vond de filmversie van zijn musical Cats zo verschrikkelijk dat hij uit ellende een hond in huis nam. Tegenover Variety noemt de 73-jarige Brit de viervoeter zijn 'therapiehond'.

"Alles aan Cats was fout", kijkt Lloyd Webber terug op de verfilming uit 2019. "Ik zag het en ik dacht alleen maar: 'oh God, nee'. Vervolgens kocht ik voor de eerste keer in mijn 70-jarige bestaan op aarde een hond. Dus het enige goede wat hieruit voort is gekomen is mijn kleine Havanezer-puppy."

Het hondje werd de grote steun en toeverlaat van Lloyd Webber tijdens de coronalockdown. De twee raakten zo gehecht aan elkaar dat de componist zelfs een manier vond om het dier mee in het vliegtuig te nemen naar New York.

Emotioneel beschadigd

Lloyd Webber schreef de vliegtuigmaatschappij dat hij zijn "therapiehond" altijd bij zich moest hebben omdat hij "emotioneel beschadigd" is. "Ze vroegen om bewijs en ik zei: kijk maar wat Hollywood met mijn musical Cats heeft gedaan." De componist kreeg daarna toestemming.

Cats werd eind 2019 overal ter wereld slecht ontvangen. De katten werden gespeeld door grote acteurs als Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench en Ian McKellen maar er was veel kritiek op de vormgeving van de katten, die er enerzijds te digitaal en anderzijds te menselijk uit zagen. Bij de verkiezing van de Golden Raspberry Awards, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het jaar, won Cats zes beeldjes.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren