logo songteksten.net

Sander van de Pavert maakt filmdebuut in Captain Nova

Sander van de Pavert, vooral bekend als de maker van Lucky TV, is binnenkort voor het eerst in de bioscoop te bewonderen. De programmamaker leent in de nieuwe Nederlandse film Captain Nova zijn stem aan het robotje ADD, dat hoofdpersoon Nova begeleidt op haar reis door de tijd. ADD is een van de hoofdpersonen in de film.

Van de Pavert is trots op zijn filmdebuut. "Ik ben eigenlijk van kinds af aan al een protocol droid", stelt hij. "Net als C-3PO ben ik erg goed in het vertolken van buitenaardse talen en robotdialecten. Ik moet voor regisseur Maurice Trouwborst dan ook een vanzelfsprekende keuze zijn geweest."

De sciencefictionfilm speelt zich af in 2050, als de aarde door een milieuramp vrijwel onbewoonbaar is geworden. De gevechtspiloot Nova (Anniek Pheifer) krijgt de geheime opdracht terug te reizen in de tijd om de ramp te voorkomen. Maar waar niemand rekening mee heeft gehouden is een bijwerking van het tijdreizen: Nova wordt weer jong en stort neer als twaalfjarige (Kika van de Vijver). Niemand neemt haar en haar boodschap serieus.

Captain Nova opent op 13 oktober de 35e editie van het festival Cinekid, dat dit jaar voor het eerst in het hele land wordt gehouden. In het verleden vond het evenement in en rond Amsterdam plaats. De film is vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren