logo songteksten.net

Charlie Watts heeft nog nieuwe muziek met Stones opgenomen

Fans van de Rolling Stones kunnen nog uitkijken naar nieuwe werk van Charlie Watts. De overgebleven leden van de band vertellen in de L.A. Times dat de drummer voor zijn dood nog muziek heeft opgenomen met de rockers.

"Laat ik het zo zeggen; jullie hebben nog niet het laatste van Charlie Watts gehoord", zegt Keith Richards wanneer de bandleden hun nieuwe album bespreken. De Stones waren bezig met de opnames van de plaat, maar die kwamen vanwege de coronacrisis stil te liggen. "Als alles niet dicht was gegaan, dan hadden we 'm misschien helemaal kunnen afmaken."

Watts overleed in augustus, maar zou om gezondheidsproblemen al niet meegaan op het staartje van de tournee die de heren op het moment afmaken in de VS. Jagger vertelt dat het Watts was die vond dat de bandleden niet op zijn herstel moesten wachten, wat de zanger gesterkt heeft in de beslissing ook na de dood van zijn drummer verder te gaan. "We hadden alles al een jaar uitgesteld en Charlie zei tegen me: je moet het doen. Die hele crew heeft een jaar zonder werk gezeten, dat moeten we ze niet weer aandoen."

Toch denkt Jagger dat zonder Watts de Stones nooit meer zullen worden wat ze met hun drummer in de gelederen waren. "Als je iemand verliest, blijf je nooit dezelfde band. Maar het is ons eerder gelukt in aangepaste vorm terug te komen." Voor Richards voelt het altijd nog onwerkelijk dat Watts er niet meer is. "Ik probeer het nog altijd te verwerken in mijn hoofd. Ik kan nog steeds niets over Charlie goed onder woorden brengen op het moment."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren