logo songteksten.net

Eerste hit Bilal Wahib sinds ophef, record voor Danny Vera

Bilal Wahib is voor het eerst sinds hij in maart werd aangehouden op verdenking van het vervaardigen en verspreiden van kinderporno weer terug in de top van de hitlijsten. De zanger komt deze week met zijn nieuwste single Ibiza op nummer 2 binnen in de Single Top 100.

Wahib maakte in augustus al zijn muzikale comeback met de single Paranoia, maar dat nummer deed het een stuk minder goed dan de voorgangers. Zo scoorde Wahib vorig jaar een nummer 1-hit met Tigers en was het begin dit jaar ook raak met 501. Paranoia kwam nog wel binnen op 13 maar was daarna binnen vijf weken uit de lijst verdwenen.

Danny Vera heeft ondertussen het record van de langst genoteerde single ooit in de Single Top 100 verbroken. Zijn hit Roller Coaster staat nu 130 weken onafgebroken in de lijst. Dat is één week meer dan Let It Go van Passenger, die tussen 2012 en 2015 129 weken genoteerd stond.

Roller Coaster, deze week op nummer 87, ging al eerder de geschiedenisboeken in door verschillende records te breken. Zo had het nummer een recordlange aanloop (38 weken) nodig om de top 10 te bereiken en werd de hoogste positie pas in de 91e week behaald (nummer 5).

De Single Top 100 wordt voor de tweede achtereenvolgende week aangevoerd door de Nigeriaanse zanger CKay. Het nummer Love Nwantiti stamt al uit 2019 maar werd een hit dankzij de app TikTok. Inmiddels zijn er talloze remixen uitgebracht die allen meetellen voor de nummer 1-notering van Love Nwantiti.

Single Top 10 week 40

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) CKay feat. Joeboy & Kuami Eugene - Love Nwantiti (Ah Ah Ah)

  2. (-) Bilal Wahib - Ibiza

  3. (2) Farruko - Pepas

  4. (3) Donnie feat. René Froger - Bon Gepakt

  5. (-) Sigourney K feat. Sevn Alias - Vreemde Voor Mij

  6. (4) $hirak feat. Ronnie Flex, Yssi SB & Lil Kleine - Uhuh

  7. (8) Glass Animals - Heat Waves

  8. (6) The Kid LAROI & Justin Bieber - Stay

  9. (11) Kevin feat. Yade Lauren - Samen

  10. (5) Shouse - Love Tonight

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren