logo songteksten.net

Tijl Beckand maakt indruk als dirigent Residentie Orkest

Bezoekers van cultuurcomplex Amare in Den Haag zijn onder de indruk van Tijl Beckand als dirigent van het Residentie Orkest. Dat blijkt uit reacties op sociale media over het optreden van de presentator waarbij hij het orkest vrijdagavond door de 9e Symfonie van Beethoven loodste.

"Ik ben niet heel snel onder de indruk, maar wat deze man hier presteerde is echt buitengewoon!", zegt fotograaf William Rutten die bij het concert aanwezig was en foto's maakte. Ook andere minder bekende bezoekers reageren via sociale media lovend op het optreden. Ook de presentator zelf, die deze week in De Volkskrant aangaf tweeënhalf jaar te hebben geoefend op het stuk, kijkt terug op een speciaal moment. "Gisterenavond was één van de meest bijzondere avonden uit mijn leven! Dank aan iedereen die er was!", schrijft hij op Instagram.

Het dirigeren van het Residentie Orkest is onderdeel van het nieuwe tv-programma Tijl en de Negende van Beethoven. Het is het slotstuk van een AVROTROS-serie die vanaf 19 december te zien is. Wie nieuwsgierig is naar het concert, moet nog even geduld hebben; tijdens de zevende aflevering van de reeks op 23 januari wordt de registratie van het concert uitgezonden.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren