logo songteksten.net

Sofie van den Enk wil als moeder hetzelfde blijven

(Novum) - De hoogzwangere Sofie van den Enk verwacht niet dat het moederschap haar gaat veranderen. "Ik vertrouw erop dat ik door het moederschap niet ineens iemand anders word. Ik blijf gewoon Sofie, maar dan moeder. Ik ga ook niet minder werken", vertelt de presentatrice in Flair.

"Hoe ik mijn werk ga combineren met een kind weet ik nog niet", vertelt de 31-jarige Sofie. "Ik hoor van vriendinnen dat je dat toch niet van tevoren kunt bedenken. Ik kan me niet voorstellen dat mijn ambitie straks verdwenen is."

Ze geniet van haar zwangerschap maar ondervindt ook de nadelen. "Ik zou niet altijd zwanger willen zijn. Het is toch een aaneenschakeling van kleine ongemakken. Misselijk, moe, je veters niet kunnen strikken. En dan het hormonale!"

Van den Enk wil haar levenservaring gebruiken voor de opvoeding van haar kind. Ze had het moeilijk tijdens haar studie, toen ze na de scheiding van haar ouders depressief werd. "Het leven is soms leuk en soms niet zo leuk. Er is niks mis met een beetje tegenslag, het heeft mij ook gemaakt wie ik ben. Ik hoop gewoon dat ons kind later trots is op ons als ouders. Dat hij of zij weet dat we verschrikkelijk ons best hebben gedaan."

De 31-jarige Van den Enk werd bekend als een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door. Op dit moment is ze te zien als presentatrice van De Rekenkamer en XXL en speelt ze in de serie Seinpost Den Haag. Bij radiostation 3FM presenteert ze PS Radio.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren