logo songteksten.net

Rosa da Silva brengt cover uit van lied Gianmaria Testa

Zangeres en actrice Rosa da Silva brengt een nieuwe single uit genaamd Ik Neem Jou Mee. Dit nummer zal vanaf eind oktober ook in haar nieuwe voorstelling te horen zijn. Het is een cover van een lied van de overleden Italiaanse zanger Gianmaria Testa, maar Da Silva kende het nummer vooral van een Brabantse zanger genaamd Gerard van Maasakkers. Hij maakte een Nederlandse versie van het nummer.

Zo'n twee jaar geleden hoorde ze die, vertelt ze, en het ontroerde haar. "Omdat het in al zijn simpelheid vertelt over iemand die achterblijft door het verlies van iemand anders. En dat de dagelijkse dingen doorgaan, maar dat je daarin de ander nooit zal vergeten". Want, zo zegt ze, juist in de dagelijkse dingen mis je iemand.

Ze belde Van Maasakkers en vroeg hem of ze het nummer mocht zingen in haar nieuwe voorstelling. "Dat vond hij hartstikke leuk", zegt ze. "Ik heb hem een eerste versie gestuurd en die vond hij heel mooi." In het nummer zingt Da Silva: "wees niet bang, jou vergeet ik niet. Ik neem jou mee in mijn binnenzak." Ook de Portugese gitaar is te horen in het nummer.

Persoonlijk

Da Silva is onder meer bekend van haar rollen in de theatervoorstellingen ANNE, Het Pauperparadijs en De Tweeling, maar won in 2019 ook de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Op 26 oktober gaat haar avondvullende theaterprogramma in première, Daar Moet Je Heen, dat tot en met februari te zien is. Ik Neem Jou Mee is hierin ook te horen. Het is een persoonlijke voorstelling vol muziek, Nederlandse en Portugese liederen en persoonlijke verhalen.

Hoewel muzikant Remko Wind haar bijstaat, zingt en vertelt ze zelf. Spannend, vindt ze. "Nu draag je het helemaal alleen." Maar het was altijd al een droom om een eigen programma te maken met eigen verhalen en liederen. Naast een Nederlandstalige versie brengt ze haar nummer later ook in het Portugees uit onder de naam Dentro De Mim. Wanneer precies weet ze nog niet, maar in elk geval na de première. "Want nu is het echt even te druk."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren