logo songteksten.net

Rapper Murda nacht vastgezeten in Turkse cel om songteksten

Rapper Murda heeft in de nacht van zaterdag op zondag vastgezeten in een Turkse cel. De rapper zou een optreden geven in Istanbul, maar werd aangehouden vanwege zijn songteksten, zo bevestigt zijn manager aan het ANP.

Murda, de artiestennaam van Önder Doğan, vloog zaterdag van Kopenhagen naar Istanbul. Bij aankomst werd hij op het vliegveld staande gehouden, omdat er een onderzoek gestart zou zijn naar zijn songteksten. Om welke teksten het precies gaat, is niet duidelijk, maar de manager vermoedt dat het om teksten over drugs en seks gaat. Inmiddels is Murda weer vrijgelaten en is het onderzoek "in principe" gestaakt, zegt zijn manager.

De Turks-Nederlandse Murda is enorm populair in Turkije. "Hij kan daar niet eens normaal over straat", aldus zijn manager. Het concert voor 2500 man was volledig uitverkocht, maar dat kon dus niet doorgaan. Er wordt nu gezocht naar een nieuwe dag waarop de show kan plaatsvinden.

De 37-jarige Murda werd in Nederland populair met nummers als Dom Pérignon, IJs, Stretch en Shutdown. Hij werkte samen met onder anderen Ronnie Flex, Sevn Alias, Jonna Fraser, Bizzey en Kraantje Pappie.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren