logo songteksten.net

Orkesten diep geraakt door overlijden Bernard Haitink

Vanuit de wereld van de klassieke muziek komen reacties op het overlijden van topdirigent Bernard Haitink. De Nederlandse maestro overleed donderdag op 92-jarige leeftijd in zijn huis in Londen.

Carmine Lauri, mede-leider van het London Symphony Orchestra waar Haitink geregeld gastdirigent was, noemt de geboren Amsterdammer "een echte aardige gentleman en een geweldige musicus om mee te werken". Het orkest zelf valt Lauri bij en zegt zijn medeleven te zullen betuigen aan de nabestaanden.

Het Chamber Orchestra of Europe laat weten "enorm verdrietig" te zijn om het overlijden van "onze dierbare vriend en erelid". "We hebben er geen woorden voor. Ons medeleven gaat uit naar Patricia en zijn familie. Zo veel prachtige herinneringen samen, zo moeilijk om te beseffen dat hij er niet meer is."

Verslagenheid

Ook bij het Chicago Symphony Orchestra, waar Haitink chef-dirigent was van 2006 tot 2010, is de verslagenheid groot. "Het Chicago Symphony Orchestra betreurt het overlijden van Haitink. Zijn muzikale bijdragen en aanwezigheid zullen zeer worden gemist."

De Londense Royal Opera meldt zeer verdrietig te zijn om het overlijden van Haitink, die veertien jaar lang de muzikale leiding had over het operagezelschap. "Zijn buitengewone muzikale vakmanschap, rustige autoriteit en diepe respect voor zijn mede-kunstenaars inspireerden en zijn niet in woorden te vatten. Hij zal enorm worden gemist."

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren