logo songteksten.net

Nog geen uitspraak in rechtszaak Michael Jackson

(Novum/AP) - De jury heeft nog geen vonnis uitgesproken in de rechtszaak rond de dood van Michael Jackson. Conrad Murray, de lijfarts van de King of Pop, wordt ervan verdacht een overdosis van het slaapmiddel propofol te hebben toegediend, wat tot de dood van de zanger heeft geleid. De jury werkt maandag verder aan de zaak.

De jury, bestaande uit zeven mannen en vijf vrouwen, moet het unaniem eens zijn met het vonnis. Omdat zij nog geen overeenstemming konden bereiken, wordt de discussie maandag hervat. Zodra er zij het eens zijn, wordt het vonnis uitgesproken.

Jackson overleed in 2009 aan een overdosis propofol. Murray heeft toegegeven dat hij het middel aan de zanger heeft gegeven, om hem af te helpen van zijn slapeloosheid. Murray beweerde aanvankelijk dat Jackson zelf de overdosis heeft ingenomen. Hij trok deze verklaring later in.

Conrad Murray staat momenteel terecht in de rechtbank van Los Angeles. Hij wordt verdacht van dood door schuld. Als de arts wordt veroordeeld kan hem een celstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd. Ook verliest hij dan zijn bevoegdheid als arts.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren