logo songteksten.net

Comebacksingle levert Adele zesde nummer 1-hit op

Adele kan haar zesde Nederlandse nummer 1-hit op haar naam schrijven. De Britse zangeres is deze week binnengekomen op de eerste plek van de Single Top 100 met het vorige week verschenen liedje Easy On Me, haar eerste single in vijf jaar tijd.

Van de veertien singles die Adele daarvoor heeft uitgebracht, wisten vijf het te schoppen tot de eerste plaats. Die plek scoorde ze met Make You Feel My Love (2008), Rolling In The Deep (2010), Set Fire To The Rain (2011), Skyfall (2012) en Hello (2015).

De zangeres scoorde vorige week op vrijdag gelijk een Spotify-record met Easy On Me. De single is het meest gestreamde nummer in één dag. Hoe vaak het liedje is aangeklikt, is niet bekendgemaakt. Het record daarvoor lag op ruim 11 miljoen streams, voor het nummer Butter van de Zuid-Koreaanse band BTS.

Doordat Adele deze week bovenaan de Single Top 100 staat, dalen de nummers 1 en 2 een plekje. CKay moet het nu met een tweede plaats doen met zijn nummer Love Nwantiti en Farruko met Pepas staat op de derde plaats.

Single Top 10 week 42

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, single o.b.v. Singles Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (-) Adele - Easy On Me

  2. (1) CKay feat. Joeboy & Kuami Eugene - Love Nwantiti (Ah Ah Ah)

  3. (2) Farruko - Pepas

  4. (5) Donnie feat. René Froger - Bon Gepakt

  5. (3) Bilal Wahib - Ibiza

  6. (7) Glass Animals - Heat Waves

  7. (4) Kevin feat. Yade Lauren - Samen

  8. (6) Sigourney K feat. Sevn Alias - Vreemde Voor Mij

  9. (9) Elton John & Dua Lipa - Cold Heart (PNAU remix)

  10. (8) The Kid LAROI & Justin Bieber - Stay

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren