logo songteksten.net

Di-rect wist sporen Tim Akkerman uit

(Novum) - Di-rect laat de tijd dat Tim Akkerman nog de zanger van de band was achter zich. "We zijn een totaal nieuwe band geworden", vertelt drummer Jamie Westland aan het AD. Tim Akkerman verliet Di-rect in 2009 om muziek te maken die meer bij hem past.

De band speelt tijdens festivals nog maar twee nummers van voor het vertrek van Akkerman. Maar volgens bassist Bas van Wageningen kunnen deze liedjes ook door nieuw materiaal worden vervangen.

"De band kent nu een andere energie", vertelt Van Wageningen. "Iemand die de motivatie niet meer had is vervangen door twee jongens vol ideeën en enthousiasme. Er was meteen een nieuw collectief. Het heeft beter uitgepakt dan we durfden te hopen."

Via een zoektocht in een televisieprogramma vond de band in Marcel Veenendaal een nieuwe zanger. Ook is toetsenist Vince van Reeken bij de band gekomen. "Onze fans bevinden zich weer op hetzelfde level als wij", vindt gitarist Spike van Zoest. "De gemiddelde leeftijden in de zalen is weer gelijk aan die op het podium."

Di-rect bracht met zanger Marcel Veenendaal twee albums uit. Time Will Heal Our Senses ligt sinds een week in de winkel. Tim Akkerman werkt momenteel aan een solocarrière.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren