logo songteksten.net

Regisseur Thomas Vinterberg aanwezig bij concert Deense koningin

Regisseur Thomas Vinterberg is dinsdagavond aanwezig bij een speciaal concert met aansluitend een diner op het koninklijke slot Fredensborg. Koningin Margrethe ontvangt mensen die werkzaam zijn in de filmindustrie van Denemarken.

Regisseur en scenarioschrijver Vinterberg richtte samen met regisseurs Lars von Trier, Kristian Levring en Søren Kragh-Jacobsen de Dogma 95-beweging op. Hij kreeg bekendheid met internationaal veelgeprezen films als Festen en Jagten. Recent maakte hij de film Druk (Another Round). Daarmee won hij onder meer een Oscar en een European Film Award.

Om het jaar organiseert het Deense hof het zogeheten Fredensborgconcert. Iedere keer worden vertegenwoordigers uitgenodigd van een speciale bevolkings- of beroepsgroep. Dit jaar is de filmindustrie aan de beurt. Volgens het Deens koningshuis heeft het land een grote filmtraditie en worden films en tv-series uit Denemarken wereldwijd geprezen. Daarvoor wil Margrethe de sector met een concert bedanken. Ze nodigde niet alleen acteurs en regisseurs uit. Ook decorontwerpers, visagisten, cameramensen en productiemedewerkers krijgen "de waardering die ze verdienen" laat het koninklijk huis weten.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren