logo songteksten.net

Suzan & Freek brengen album met persoonlijk tintje

Het nieuwe album van Suzan & Freek is grotendeels gebaseerd op wat het stel zelf ziet en meemaakt. Volgens het zangduo staat het album Dromen In Kleur voor de boodschap: als je het kunt dromen, dan kun je het ook doen. "Ook onze droom is uitgekomen, met alles wat we mogen doen", vertelt Freek aan het ANP. "Dus het pakt goed samen hoe wij ons leven zien."

Maar deze titel staat ook voor de coronapandemie. "De lockdown voelde als een grijze sluier", zegt Suzan. "Nu is er met de versoepelingen weer wat licht aan het einde van de tunnel."

Op het album staan veel nieuwe nummers, die soms ook op eigen ervaringen gebaseerd zijn. "Zoals het nummer Lichtje Branden", vertelt Suzan. "Mijn moeder steekt altijd een kaarsje aan om ons aan te moedigen, of bijvoorbeeld voor haar kerstwensen. Dat vind ik altijd heel mooi. Dus daar is dit nummer op geïnspireerd."

Pakkende melodie

Maar muziek is ook op geheel nieuwe manieren tot stand gekomen. Zo heeft Suzan leren gitaarspelen tijdens de lockdown, waarna ze opeens een pakkende melodie speelde. "Suus kwam ineens met iets", zegt Freek, "terwijl het voor de hand ligt dat ik dat als gitaarspeler zou doen." Dit leidde tot het nummer Allermeest, dat ook te beluisteren is op hun nieuwe plaat.

Naast een aantal gloednieuwe nummers, zoals Lichtje Branden en Blind Misschien, zijn ook vertrouwde hits op het album terug te vinden zoals Overkant, Goud en het gelijknamige nummer Dromen In Kleur. Het duo trapt op 9 november hun clubtour af in Eindhoven, waarbij ook hun nieuwe nummers worden opgevoerd.

Of deze plaat net zo goed gaat scoren als hun vorige album Gedeeld Door Ons, is even afwachten. "Dat is altijd spannend", vindt Freek. "Maar we zijn er zelf heel blij mee." Volgens Suzan houdt het duo zich bij het maken van hun muziek niet zo bezig met dit soort statistieken. "Maar het is natuurlijk een hele grote beloning als mensen er steun uit halen en het mooi vinden."

Laatst gewijzigd op: 1 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren