logo songteksten.net

Ontslagen medewerker klaagt Netflix aan na commotie Chappelle

De onlangs ontslagen medewerker van Netflix klaagt samen met een softwaremedewerker van de streamingdienst het bedrijf aan vanwege 'onveilige' werkomstandigheden. Ze claimen dat het bedrijf opzettelijk werknemers de mond snoert als zij zich kritisch willen uitspreken en dat de medewerkers onder meer met klem werden verzocht niet te protesteren tegen de de Netflix-special van David Chappelle.

Chappelle en Netflix liggen onder vuur door de special, die The Closer heet. In de show maakt Chappelle grappen over de genitaliƫn van transgender personen. Ook zei hij dat de transgendergemeenschap te weinig eelt op de ziel heeft.

De aanklacht komt van twee medewerkers, van wie een van hen informatie heeft gelekt over de kosten die Netflix heeft gemaakt voor de controversiƫle show van Chappelle. Deze medewerker werd onlangs ontslagen en wordt door de streamingdienst beschuldigd van het delen van vertrouwelijke informatie met de media. Via persbureau Bloomberg kwam naar buiten dat de productiekosten voor het programma ruim 19 miljoen dollar (circa 16 miljoen euro) bedroegen. Daarmee kostte de show van de Amerikaanse komiek meer dan het opleverde, zou zijn gebleken uit de documenten.

Creatieve vrijheid

Vorige week protesteerden er nog tientallen transgender personen tegen de wijze waarop Netflix is omgegaan met kwetsende uitspraken die Dave Chappelle deed in zijn comedyspecial. Met hun betoging hoopten de actievoerders Netflix te bewegen de special van de streamingdienst te verwijderen. Vooralsnog is dat niet gebeurd.

Chappelle blijft achter zijn omstreden special staan, liet hij eerder weten. "Jullie zeggen dat jullie een veilige werkomgeving willen bij Netflix. Maar ik ben de enige die niet meer naar kantoor kan", zei hij afgelopen week op Instagram.

De baas van Netflix, Ted Sarandos, verdedigde Chappelle aanvankelijk ten opzichte van de critici en boze Netflixmedewerkers. Hij vond dat de creatieve vrijheid van makers vooropstond en had geen boodschap aan de mensen die zich gekwetst voelden. Maar daar kwam hij twee weken geleden op terug. "Ik had te maken met een groep werknemers die zich gekwetst voelde en dat had eerst moeten worden erkend, voordat je ingaat op de specifieke details."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren