logo songteksten.net

Overvallers stelen 6000 exemplaren Modern Warfare 3

(Novum) - Gewapende overvallers hebben zondagochtend in Frankrijk een vrachtwagen met meer dan zesduizend exemplaren van de game Call of Duty: Modern Warfare 3 gestolen. De wereldwijde release van het langverwachte schietspel vindt vannacht om twaalf uur plaats. Op internet is al ruim een week een versie voor de pc te vinden.

De vrachtwagen werd volgens de Franse nieuwswebsite TF1 op tien kilometer afstand van Parijs gekaapt. Twee mannen bespoten de chauffeur met traangas en trokken hem daarna onder bedreiging van een kapmes uit zijn cabine. De lading games heeft een waarde van meer dan vierhonderdduizend euro.

De Franse politie houdt verschillende veilingwebsites nauwkeurig in de gaten. Ze verwachten dat de overvallers hun buit nog voor de officiƫle lancering van de game online proberen te verkopen.

Call of Duty is een van de populairste gameseries ter wereld. Het vorig jaar uitgebrachte Call of Duty: Black Ops heeft uitgever Activision in totaal meer dan zevenhonderd miljoen euro opgeleverd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren