logo songteksten.net

ABBA stelt promotie uit na dodelijk ongeluk bij tributeconcert

Popband ABBA heeft de release van de concerttrailer voor de nieuwe hologrammenshow van komend jaar met een dag uitgesteld. Reden voor het opschorten van de promotie-activiteiten was het dodelijke ongeval bij een ABBA-tributeconcert in de Zweedse stad Uppsala dinsdagavond.

Twee mensen kwamen om het leven voor de start het concert. Dat gebeurde toen een 80-jarige man zeven verdiepingen naar beneden viel op de mensenmenigte en daarbij overleed. Ook een man van in de zestig kwam om het leven, en een vrouw van in de zestig raakte gewond, meldde nieuwszender CNN. In totaal waren er zo'n duizend mensen aanwezig.

"Vanwege het tragische nieuws hebben we besloten om de release van onze concerttrailer uit te stellen tot morgen", schrijft de Zweedse band op Twitter.

Bandleden Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad brengen vrijdag, zo'n veertig jaar nadat ze uit elkaar gingen, een nieuw album uit: Voyage. Daarnaast geeft het viertal volgend jaar een reeks concerten, waarin ze verschijnen als hologrammen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren