logo songteksten.net

Sofia Vergara gaat 'Cocaine Godmother' spelen in miniserie

Voor een nieuwe miniserie van Netflix kruipt Sofia Vergara in de huid van Griselda Blanco, ook wel de Cocaine Godmother of de Zwarte Weduwe genoemd. De Modern Family-ster is ook een van de producenten van serie, die Griselda gaat heten.

De zesdelige serie volgt het leven van Blanco, die het ver schopte in het beruchte Medellin-kartel en samenwerkte met Pablo Escobar. Ze staat te boek als de eerste vrouwelijke crimineel die miljardair werd van haar illegale praktijken en stond bekend om haar keiharde aanpak. De bijnaam Zwarte Weduwe kreeg ze naar verluidt omdat ze opdracht gaf tot 200 liquidaties. Blanco werd in 1985 opgepakt in Miami en zat achttien jaar vast in de VS. Na haar vrijlating werd ze uitgezet naar Colombia, waar ze meteen onderdook. In 2012 werd ze vermoord.

Aan serie Griselda werken een aantal van de producenten mee van Netflixshow Narcos, die ook over het Medellin-kartel ging. Toch benadrukken de makers dat het om twee losstaande programma's gaat. Blanco was in 2017 onderwerp van televisiefilm Cocaine Godmother, waarin ze werd gespeeld door Catherine Zeta-Jones.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren