logo songteksten.net

Musicalhit Spring Awakening keert terug in Theater DeLaMar West

De musicalhit Spring Awakening keert eind december terug naar Theater DeLaMar West. De voorstelling was afgelopen zomer al korte tijd te zien in het nieuwe theater in Amsterdam. De meeste hoofdrollen worden gespeeld door jonge talenten. Verder zijn grote musicalnamen als Marisa van Eyle en Wil van der Meer in de voorstelling te zien.

Spring Awakening is een van oorsprong Amerikaanse musical uit 2006, gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen, dat in 1891 werd geschreven door Frank Wedekind. Het toneelstuk was destijds controversieel door uitgesproken thema’s te behandelen waar jongeren toen mee worstelden, zoals (homo)seksualiteit en zelfmoord. Die thematiek sluit volgens de makers naadloos aan bij de problemen die jongeren nu in coronatijd ervaren.

De oorspronkelijke Broadway-productie ontving elf Tony Award-nominaties, waarvan er acht werden verzilverd. De jonge personages in de Nederlandse versie worden gespeeld door Luuk Haaze, Apollonia van den Brand, Juul van de Laar, Emily White en Lot Berendse. De voorstelling wordt geregisseerd door Koen van Dijk en de vertaling is van Daniël Cohen.

Nadat Sping Awakenings enkele weken in DeLaMar West te zien is geweest, volgt een landelijke tournee.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren