logo songteksten.net

Duitsers gaan radiopubliek betrekken bij songfestivalinzending

Duitsland gaat het selectieproces voor het kiezen van de songfestivalinzending aanpassen. Voor het eerst worden daarbij radiostations en hun publiek ingezet, heeft de verantwoordelijke omroep ARD bekendgemaakt.

In totaal doen negen radiostations mee. Vijf muziekexperts van deze zenders worden toegevoegd aan de Duitse selectiecommissie en vormen een jury. Zij selecteren de vijf beste inzendingen en laten vervolgens de luisteraars van de radiozenders en tv-kijkers beslissen welk liedje volgend jaar naar Turijn gaat.

Duitsland betaalt extra aan het Eurovisie Songfestival en hoort daardoor bij de zogenoemde 'big five'. Samen met Frankrijk, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk is het land altijd automatisch geplaatst voor de finale.

De Duitsers snakken net als enkele andere big five-landen al jaren weer naar een echt songfestivalsucces. Na de winst van Lena in 2010 werd slechts driemaal de top 10 bereikt. In de overige jaren eindigde het land roemloos in de achterhoede. Afgelopen jaar scoorde Jendrik met I Don't Feel Hate slechts drie punten, goed voor de op één na laatste plaats.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren