logo songteksten.net

Ariana Grande en Cynthia Erivo in filmversie musical Wicked

De hoofdrollen in de filmversie van Broadwaymusical Wicked worden vertolkt door Ariana Grande en Cynthia Erivo. Dat kondigden de twee donderdag aan in enthousiaste berichten op Instagram.

Ariana deelde een foto van een bos roze en groene bloemen, de kleuren van hun personages Glinda en Elphaba, die ze van Cynthia had ontvangen. Daar zat een briefje bij waar opstond: "Gefeliciteerd miss A, deze rol is je op het lijf geschreven. Ik kan niet wachten om dit muzikale avontuur met je aan te gaan." Cynthia postte op haar beurt een kiekje van het boeket in dezelfde kleuren dat ze van Ariana had gekregen. "Lieve Cynthia, dit een eer noemen is nog te zwak uitgedrukt. Ik kan niet wachten om je een knuffel te geven. Ik zie je in Oz!", schreef de zangeres op het kaartje.

Wicked ging in 2003 van start op Broadway en is gebaseerd op het boek Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West van Gregory Maguire uit 1995. Dat is weer een nieuwe vertelling van het verhaal uit The Wonderful Wizard of Oz, de klassieker uit 1900 die in 1939 werd verfilmd onder de titel The Wizard of Oz, met Judy Garland in de hoofdrol. De filmversie wordt geregisseerd door Jon M. Chu, van wie eerder dit jaar de musicalbewerking In the Heights uitkwam.

De plot van Wicked is geschreven vanuit het perspectief van de heksen van het land van Oz, boze heks Elphaba en goede heks Glinda. Cynthia, die eerder dit jaar was te zien als Aretha Franklin in miniserie Genius, gaat Elphaba spelen en Grande kruipt in de huid van Glinda.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren