logo songteksten.net

Apple TV+ maakt docuserie over Magic Johnson

Er is een vierdelige docureeks in de maak over basketballer Magic Johnson. Streamingservice Apple TV+ gaat de serie wereldwijd uitzenden.

De serie volgt de basketbalcarrière van Earvin Johnson Jr., zoals de atleet echt heet, maar ook over de rol die hij heeft gespeeld in de bewustwording rond hiv en aids. Johnson maakte in 1991 bekend dat hij hiv-besmet was. Op dat moment dachten nog veel mensen dat die ziekte alleen speelde binnen de lhbtq-gemeenschap, een beeld dat de basketballer met zijn aankondiging doorbrak. Johnson heeft zich daarna veel ingezet voor organisaties die hiv/aids bestrijden en veilige seks promoten.

Toen Johnson in 1991 bekendmaakte dat hij hiv had, stopte hij meteen met basketballen. Hij speelde op dat moment al dertien seizoenen voor de Los Angeles Lakers. Het jaar erna maakte hij wel nog deel uit van de ceremoniële NBA All-Star Game, wat voor protesten zorgde bij enkele andere basketbalspelers. Een paar jaar later keerde de basketballer terug bij de Lakers, waar hij ook een tijdje coach was en in het bestuur zat. Hij is ook een van de eigenaren van het honkbalteam in zijn thuisstad Los Angeles, de Dodgers.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren