logo songteksten.net

Tabitha helpt jongeren in nieuwe serie: ik voelde me ook alleen

Zelf weet ze als geen ander hoe het is om je alleen met je verhaal te voelen. Daarom wilde Tabitha Foen-A-Foe (29) met haar nieuwe Videoland-programma Mooi zoals je bent jongeren hun unieke verhaal laten delen met de wereld. "Je bent niet alleen, hoe bijzonder je verhaal voor jezelf soms ook lijkt", zegt Tabitha tegen het ANP. "Maar we moeten meer praten met elkaar, taboes doorbreken."

In de eerste aflevering komen Terence en Anne voorbij. Terence lijdt aan vitiligo, een aandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen. Anne kampte lang met een eetstoornis, waar ze langzaam bovenop probeert te komen. Zelf verloor Tabitha haar vader op jonge leeftijd. "Onze verhalen verschillen enorm, maar toch herken ik veel van mezelf in de deelnemers", zegt ze. "Je voelt je lang alleen en onbegrepen, mensen vragen er weinig naar en je gaat dingen opkroppen. Dat is iets wat moet veranderen. Laat maar zien hoe het echt is."

Dat Tabitha niet in het perfecte plaatje gelooft, is al langer duidelijk. Op Instagram laat ze vaak "haar waarheid" zien, bijvoorbeeld zoals vlak na haar bevalling. "Voordat ik moeder werd, zag ik overal dolgelukkige kersverse moeders en hun kindjes op sociale media voorbijkomen. Ik kon niet wachten", zegt de zangeres, die in maart beviel van dochter Imaya, het eerste kindje voor haar en haar verloofde Mauron. "Toen ik zelf moeder werd, sloeg de paniek toe. Ik vond het heftig, zwaar en voelde me schuldig tegenover Imaya. Waarom ga ik er niet zo makkelijk doorheen als iedereen online?"

Hulp

Al gauw merkte Tabitha dat veel mensen online de schone schijn ophouden en dat iedereen een eigen verhaal heeft. "Dat wil ik die jongeren ook meegeven. Elke medaille heeft een keerzijde, dat mogen we best laten zien." Een grote keerzijde voor Tabitha was het overlijden van haar vader, toen ze pas negen jaar was. "Er werd niet met me gepraat. Ik begon dingen op te kroppen en te rebelleren. Iedereen vond me maar een raar en vervelend kind, maar ik had eigenlijk gewoon hulp nodig. Wat ik zelf nooit gehad heb, wil ik mensen nu geven."

Terwijl Tabitha druk was met Mooi zoals je bent, was ze ook bezig met haar nieuwe album. Dat kwam een stuk sneller tot stand dan haar eerste album, Hallo met mij. Want ondanks de onzekerheid die het moederschap met zich meebracht, heeft het Tabitha ook rust gegeven. "Alles valt nu op z'n plek", zegt Tabitha. "Ik heb rust gevonden. Het is Mauron, Imaya en ik. De rest van de wereld is bijzaak."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren