logo songteksten.net

Ook kind in ziekenhuis na dodelijk gedrang festival Travis Scott

Bij het Astroworld Festival van rapper Travis Scott in Houston, waarbij vrijdag zeker acht mensen om het leven kwamen in het gedrang, is ook een 10-jarig kind gewond geraakt. Dat is een van de zeventien mensen die in het ziekenhuis is opgenomen, vertelde brandweerchef Samuel Peña zaterdagochtend tijdens een persconferentie.

Hoe het met de zeventien gewonden in het ziekenhuis gaat, werd tijdens de persconferentie niet gemeld. Ook de doodsoorzaak van de acht overleden festivalgangers is nog niet bekend. In totaal zijn er vrijdag gedurende de dag en avond meer dan driehonderd mensen op het festivalterrein behandeld bij de eerste hulp. Hoeveel daarvan verwondingen opliepen tijdens het gedrang is niet duidelijk.

Volgens de brandweerchef ontstond er paniek in het gedrang voor het podium en raakten meerdere bezoekers bewusteloos. Ook bij de ingang van het NRG-Stadion en bij de omheiningen heerste chaos. Er waren zo'n 50.000 fans in en rond het stadion in Houston aanwezig.

We weten nog niets

Hoe de eerste festivaldag zo uit de hand heeft kunnen lopen, wordt nog onderzocht. Politiechef Troy Finner vertelde tijdens de persconferentie dat hij niet gaat speculeren over diverse geruchten, zoals het bericht dat "mensen met drugs werden geïnjecteerd". Finner zei dat de politie onder meer kijkt naar filmpjes die bezoekers tijdens het festival hebben gemaakt. "Zolang er geen bewijs is, ga ik niets zeggen. We weten nog niets."

De tweede dag van Astroworld is door de gebeurtenis geannuleerd. De organisatie en Travis Scott zelf hebben nog niet gereageerd op het incident.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren