logo songteksten.net

Organisatie festival Astroworld rouwt om overleden bezoekers

De organisatie van het Astroworld Festival in Houston leeft mee met de nabestaanden van de acht bezoekers die vrijdag in het gedrang zijn overleden. Dat laat het door rapper Travis Scott bedachte evenement zaterdag in een eerste reactie weten.

"Onze harten zijn bij de Astroworld Festival-familie", schrijft de organisatie op sociale media. "Vooral bij de mensen die we zijn verloren en hun geliefden."

In de verklaring wordt niet ingegaan op online kritiek op onder meer de veiligheidsmaatregelen tijdens het festival, waarbij zo'n 50.000 mensen aanwezig waren. De organisatie zegt aan het onderzoek van de lokale autoriteiten naar de oorzaak mee te werken.

Festival afgelast

Onder meer bij het podium raakten mensen bewusteloos in het gedrang, zo bevestigde de brandweerchef zaterdag eerder op de dag. Mede als gevolg daarvan kwamen acht mensen om het leven en moesten zeventien bezoekers naar het ziekenhuis gebracht. Gedurende de dag zijn meer dan driehonderd mensen behandeld bij de eerste hulp op het festivalterrein.

Astroworld is wegens de gebeurtenissen verder afgelast.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren