logo songteksten.net

CNN: meerdere kinderen gewond na gedrang festival Travis Scott

Het kinderziekenhuis in Houston heeft meer dan één kind opgenomen dat gewond is geraakt bij het Astroworld Festival, meldt CNN. Eerder werd bekend dat in ieder geval een 10-jarig kind naar het ziekenhuis was overgebracht na het gedrang, waarbij zeker acht mensen om het leven kwamen.

Volgens CNN zijn in totaal 23 mensen in het ziekenhuis opgenomen, van wie er elf zwaargewond zijn. In totaal zijn er vrijdag meer dan driehonderd mensen op de eerste hulp van het festivalterrein beland. Hoeveel daarvan verwondingen opliepen tijdens het gedrang is niet duidelijk.

Volgens de autoriteiten ontstond er chaos en paniek in het gedrang voor het podium en raakten meerdere bezoekers bewusteloos. Ook bij de ingang van het NRG-Stadion, waar het door Travis Scott bedachte festival plaatsvond, en bij de omheiningen heerste chaos. Er zijn zo'n 50.000 fans op het evenement afgekomen.

Hoe het festival zou uit de hand heeft kunnen lopen, wordt onderzocht door de politie. Zowel de rapper als de organisatie zeggen mee te werken aan het onderzoen. Scott liet weten "kapot" te zijn van de gebeurtenissen en mee te leven met de families en nabestaanden van de gewonde en overleden bezoekers.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren