logo songteksten.net

Twee tieners onder overledenen bij gedrang festival Astroworld

Onder meer een 14-jarig en 16-jarig kind zijn overleden bij het gedrang op het Astroworld Festival in Houston. Dat hebben de autoriteiten zaterdag bekendgemaakt in een persconferentie. In totaal zijn er zeker acht mensen overleden van wie de oudste 27 jaar was.

Volgens burgemeester Sylvester Turner van Houston zijn er in totaal 25 mensen naar het ziekenhuis overgebracht na het gedrang. Twaalf van hen zijn inmiddels weer naar huis. De andere dertien, onder wie vijf minderjarigen, moeten nog in het ziekenhuis blijven. Er zijn volgens Turner geen meldingen gemaakt van vermissingen.

In ieder geval een 10-jarig kind is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht na het gedrang. Volgens de autoriteiten ontstond er chaos en paniek in het gedrang voor het podium en raakten meerdere bezoekers bewusteloos. Ook bij de ingang van het NRG-Stadion, waar het door Travis Scott bedachte festival plaatsvond, en bij de omheiningen heerste chaos. Er zijn zo'n 50.000 fans op het evenement afgekomen.

In de persconferentie gaf politiechef Troy Finner aan dat het onderzoek naar de oorzaak nog in volle gang is. Wel kon hij enkele geruchten, zoals het bericht dat "mensen met drugs werden geïnjecteerd", inmiddels deels bevestigen. Zo zijn er volgens Finner meerdere meldingen gemaakt van mensen die geprikt zijn. Om wat voor een drugs dat ging en bij hoeveel mensen dit is gebeurd, werd niet toegelicht.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren