logo songteksten.net

Alex Klaasen voorlopig nog niet de oude

(Novum) - Alex Klaasen is nog niet hersteld van zijn burn-out. "De overspannenheid duurt veel langer dan ik had verwacht. En het zal echt nog wel een tijdje duren voordat ik weer helemaal de oude ben. Ik zit er nog middenin", vertelt hij aan het AD.

De 35-jarige acteur voelde zich afgelopen zomer niet goed. "Ik was gewoon helemaal op. Ik kon en voelde helemaal niks meer." Vervolgens werd de stekker uit de musical Toon getrokken, omdat volgens producent Albert Verlinde alleen Klaasen de rol van Toon Hermans kan spelen. Ook moest Klaasen zich terugtrekken uit de musical The Wild Party.

Inmiddels gaat het wel beter met de cabaretier. "Het gaat redelijk. Maar ik zit nog middenin mijn burn-out. Daar kan ik, hoe graag ik het ook zou willen, niks anders van maken. Het gaat trouwens wel beter dan een paar maanden geleden."

"Wat ik fijn vind is dat negentig procent van de mensen tegen wie ik zeg dat ik een burn-out heb, beweert dat ze die ook hebben gehad", vertelt Klaasen. De acteur voelt zich hierdoor sterker. "Want het allermoeilijkste, in het begin, vond ik dat mensen misschien zouden denken dat ik gek was geworden. Het tegendeel is waar."

Klaasen denkt niet dat hij in de toekomst nog een keer overspannen raakt. "Nu al weet ik voor honderd procent zeker: die burn-out is een goede les voor mij geweest. En ik hoop het niet nog eens mee te maken. Maar dat zal niet gebeuren. Want ik ken mezelf inmiddels beter dan ooit."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren