logo songteksten.net

Live Nation verliest op beurs door drama bij Astroworld Festival

Concertorganisator Live Nation is maandag onderuitgegaan op de beurzen in New York. Live Nation was namelijk een van de organisatoren van muziekfestival Astroworld van rapper Travis Scott in Houston. Bij het optreden van Scott op vrijdag kwamen acht mensen om in het gedrang dat was ontstaan, met ook veel gewonden. Er zijn nu rechtszaken aangespannen, waarbij onder meer Live Nation aansprakelijk wordt gesteld.

Het aandeel van Live Nation verloor meer dan 5 procent aan waarde. Een van de mensen die de organisatie heeft aangeklaagd is festivalganger Manuel Souza. Volgens de Amerikaanse website Billboard stelt de advocaat van Souza dat de ramp het resultaat was van het verlangen om winst te maken "ten koste van de gezondheid en veiligheid van concertbezoekers". De tragedie zou volgens de advocaat "te voorspellen en te vermijden" zijn geweest. Souza eist een schadevergoeding van 1 miljoen dollar vanwege zware nalatigheid.

Zeker twaalf mensen hebben een rechtszaak aangespannen tegen de rapper en de organisatoren achter het muziekfestival. Naar verwachting neemt dit aantal nog toe. Scott zegt zelf niet in de gaten te hebben gehad dat de situatie zo uit de hand gelopen was tijdens zijn optreden. De rapper liet al weten dat hij de autoriteiten zal helpen om uit te zoeken hoe het is misgegaan.

Inmiddels is er ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld door rechercheurs van de afdelingen moordzaken en narcotica, meldde de politie van Houston zondagavond. Dat is gedaan vanwege berichten dat iemand in het publiek mensen met drugs zou hebben geïnjecteerd.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren