logo songteksten.net

Leonardo DiCaprio gaat sekteleider Jim Jones spelen in film

Er is een film in de maak over de massamoord in Jonestown, een dorp in het Afrikaanse Guyana dat werd gesticht door de Amerikaanse sekteleider Jim Jones. Leonardo DiCaprio gaat volgens verschillende Amerikaanse media de rol van Jones spelen.

Jim Jones begon zijn sekte Peoples Temple in het Amerikaanse Indiana. Daarna streek hij in Californiƫ neer. Jones verklaarde in eerste instantie dat het grootste doel van zijn 'kerk' was om de kwetsbaren in de samenleving te helpen, maar toen er mensen ontsnapten uit de beweging vertelden ze over machtsmisbruik, seksueel en ander geweld en grootheidswaanzin van Jones.

In 1974 verhuisde Jones met honderden volgelingen naar Guyana, waar hij het plaatsje Jonestown oprichtte. De verhalen over mensenrechtenschending bleven komen en Leo Ryan, een lid van het Huis van Afgevaardigden van de VS besloot samen met een aantal journalisten een kijkje te gaan nemen. In het dorp hield Jones de schone schijn op maar verschillende leden van de Peoples Temple klampte Ryan daarna aan in de hoop met hem mee terug te kunnen naar de VS. Toen de delegatie in het vliegtuig wilde stappen om te vertrekken, openden volgers van Jones het vuur. Ryan en vier anderen kwamen om.

Jim Jones wist dat hij niet met die actie weg zou komen en droeg zijn volgelingen op cyanide te drinken om hun leven te beƫindigen. Volgens verschillende onderzoeken werden weigeraars gedwongen het middel in te nemen. Onder de ruim 900 doden die in Jonestown vielen waren ruim 300 kinderen.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren