logo songteksten.net

Srebrenica-film Quo Vadis, Aida? maakt kans op Europese prijzen

De Bosnische film Quo Vadis, Aida? met daarin de Nederlandse acteurs Raymond Thiry, Juda Goslinga en Reinout Bussemaker is genomineerd voor vier European Film Awards. De prestigieuze Europese filmprijzen worden op 11 december uitgereikt.

De film, die is gemaakt door regisseur Jasmila Zbanic, maakt kans in de categorieën beste film, beste regisseur, beste actrice (Jasna Đuričić) en beste scenarioschrijver. De film krijgt concurrentie van onder meer het Frans/Belgische Titane en het Brits/Franse The Father, die ook in vier categorieën kans maken. Eerder werd al bekend dat de film ook kans maakt op de European University Film Award, waarbij studenten hun favoriete films kiezen.

Quo Vadis, Aida? gaat over de val van Srebrenica en de daaropvolgende genocide, gepleegd door Bosnisch-Servische troepen. Die kostte meer dan 7000 moslimjongens en -mannen het leven. De drie acteurs van eigen bodem spelen Nederlandse blauwhelmen. De film was ook genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse productie.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren