logo songteksten.net

Jon van Eerd legt lat zo hoog mogelijk

(Novum) - Ondanks zijn ervaring werkt Jon van Eerd nog hard om te zorgen voor een goed optreden. "Ik leg de lat altijd zo hoog mogelijk. Dat maakt de beste voorstelling", vertelt Van Eerd voor de camera van Novum Nieuws.

Van Eerd speelt in de nieuwe komedie Kantje Boord de hoofdrol van accountant Harrie Vermeulen, die een weekend gaat zeilen met zijn baas. "Kantje Boord is een nieuw stuk, dus het heeft zichzelf nog nooit bewezen. Het is opnieuw uitvinden waar de momenten liggen."

Volgens de 51-jarige acteur is komedie bepaald geen makkelijk genre. "Het luistert ontzettend nauw. Het is net als een choreografie. Iedereen moet heel erg precies doen wat van tevoren is afgesproken."

Na de grote productie La Cage aux Folles is het voor Van Eerd een hele overgang naar de nieuwe kleine voorstelling Kantje Boord. De acteur voelt met deze productie dan ook een grotere last op zijn schouders. "Geen vervelende last, maar ik merk dat ik een groter verantwoordelijkheidsgevoel heb. In La Cage aux Folles kon je lekker meezwemmen met wat men voor je aan het maken is. Hier ben je onderdeel van het 'maakproces'."

Kantje Boord ging maandag in de schouwburg van Amstelveen in première. De voorstelling is tot en met april te zien in verschillende Nederlandse theaters.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren