logo songteksten.net

Ook bioscoopsector verbaasd over mogelijk OMT-advies

De Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) is verbaasd over het uitgelekte OMT-advies over een mogelijke nieuwe lockdown, waarbij ook de filmtheaters hun deuren moeten sluiten. De NVBF sluit zich daarmee aan bij de theatersector, de poppodia en de evenementenbranche, die eerder al hun verbazing uitspraken.

De NVBF zegt in een reactie op de berichtgeving van donderdagochtend geen begrip te hebben voor een mogelijke lockdown. Dat komt onder meer doordat de bioscoopsector recent nog door demissionair minister Grapperhaus werd aangehaald als voorbeeld van een sector waar de coronacheckapp goed was ingeregeld, laat de de NVBF in een reactie weten.

Een ander argument dat de sector noemt is het ontbreken van naar de bioscopen herleidbare besmettingen. Dit is volgens de NVBF te danken aan "de continu goede naleving van regels binnen de bioscopen - waar veel extra personeel en budget voor is ingezet - en goede ventilatie". De vereniging noemt de bioscoop een veilig uitje. "Het verbaast de branche dan ook ten zeerste dat er op dit moment geen enkele uitleg wordt gegeven waarom juist het sluiten van bioscopen en theaters bij zou dragen aan minder besmettingen."

Tot slot zegt de bioscopenvereniging dat de branche juist pleitte voor behoud van 1,5 meter afstand in de filmzalen, maar dat dat werd verworpen. De sector speelde daarna naar eigen zeggen een "belangrijke rol" in de acceptatie en doorvoering van de QR-code "Het kan niet zo zijn dat de branche nu wordt gestraft voor haar goede gedrag en als speelbal gebruikt wordt voor nieuwe maatregelen."

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren