logo songteksten.net

Vrouw van 22 jaar negende dode Astroworld-festival

Het aantal doden bij het festival Astroworld is gestegen tot negen. Woensdagnacht overleed de 22-jarige studente Bharti Shahani, zo maakte de advocaat van de familie donderdag bekend.

Shahani is volgens de advocaat overleden aan "vreselijke verwondingen". Eerder werd de vrouw, die in Texas studeerde, al hersendood verklaard.

Bij het festival in Texas, georganiseerd door rapper Travis Scott, raakten ook zo'n 25 mensen zwaargewond. In totaal kwamen er zo'n 50.000 mensen op het festival af. Honderden mensen meldden zich bij de eerste hulp. Volgens veel bezoekers was het de hele dag al chaotisch en onveilig op het terrein. Tijdens het optreden van Scott ontstond voor het podium chaos en paniek waardoor mensen in de verdrukking kwamen.

Scott, de organisatie en de autoriteiten krijgen veel kritiek op het feit dat het optreden niet eerder werd afgebroken. Meerdere ouders en familieleden klaagden de rapper aan. Scott heeft aangeboden de begrafeniskosten van de negen overleden bezoekers te betalen en hij zet een hulplijn op voor mensen die psychische ondersteuning zoeken na het drama.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren