logo songteksten.net

Rolf Sanchez laat zichzelf zien met nieuwe muziek

Twee jaar nadat hitsingle Pa Olvidarte voor het eerst op de radio te horen was, brengt Rolf Sanchez een nieuwe single uit. Te Amaré is niet alleen een melodieus liefdesliedje met latinvibes, het is ook één de van de nummers op Sanchez’ debuutalbum dat volgend jaar maart moet verschijnen. "Dat album laat zien wie ik echt ben", zegt de 30-jarige zanger in gesprek met het ANP.

Rolf Sanchez is sinds zijn grote doorbraak in het programma Beste Zangers in 2019 niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Songs als Como Tu, Ven Ven en zijn grote klapper Más Más Más maken dat heel Nederland inmiddels een paar woordjes Spaans spreekt. Volgend jaar komt er dan een eerste album aan, al heeft dat iets langer geduurd dan oorspronkelijk de bedoeling was, zegt Sanchez.

"Mijn album was al klaar om uitgebracht te worden, toen er door corona een gekke tijd ontstond waarin ik veel tijd had om na te denken. Over mezelf en ook over mijn muziek", zegt hij. Het viel hem bijvoorbeeld al langer op dat het publiek tijdens zijn shows altijd verrast is door de diversiteit van zijn setlist. "Mensen kennen mij dan van Más Más Más en weten niet dat ik bijvoorbeeld ook ballads zing. Daar wilde ik wat mee." Ook leerde hij zichzelf anders kennen, zegt hij. "Ik wilde dat allemaal op papier zetten en heb toen aan mijn labelbaas gevraagd of ik wat extra tijd mocht om liedjes te schrijven. En die kreeg ik."

Vier nieuwe liedjes kregen vervolgens een plek op het nog te verschijnen album. Van nummers met een echte latinsound tot ballads en een danklied voor zijn vader. "Dat album laat zien wie ik echt ben", lacht Sanchez.

Spannende tijd

Voor het zover is, start eind deze maand Sanchez' clubtour en staat hij op 3 december in AFAS Live met zijn eigen show. Een spannende tijd, niet alleen omdat er een nieuwe single uit is, zegt hij. "Ik weet niet of het doorgaat. Her en der hoor ik weer verhalen over nieuwe maatregelen en AFAS is al twee keer verplaatst... Als we het weer moeten verplaatsen geef ik iedereen z’n geld terug en blazen we het af", klinkt het een beetje gelaten.

Hopelijk is dat niet nodig en staat iedereen straks te dansen op Te Amaré, Sanchez’ nieuwe single. Het Spaans-Nederlandse nummer gaat over twee mensen die elkaar na lange tijd weer zien, maar niet van elkaar weten of ze vrij zijn. Volgens de zanger precies het nummer dat we in deze tijd nodig hebben. "Los van alles wat er momenteel aan de hand is, is muziek al zo vaak de redding geweest voor zoveel mensen. Muziek is universeel en kan verbinden. Te Amaré is lekker luisterbaar, heel chill en tegelijk ook luchtig. Echt een nummer waarvan ik denk dat mensen het op dit moment nodig hebben!", aldus Sanchez.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren